همه افراد میتوانند از این سهمیه استفاده کنند و استانهای محروم تر مانند سیستان و کرمان و خوزستان و ... در کل خیلی رشته های بیشتر و متنوع تری از این سهمیه پذیرش دارند.
فردی که رشته محل های سهمیه محروم قبول میشود. در واقع باید ۱.۷برابر مدت تحصیل حدود ۷ سال رو در اون شهری از سهمیه محروم فرد انتخاب کرده طبابت کند( در حالیکه محل تحصیل این فرد میتونه هر جای باشد)
به عنوان مثال یک فرد اهل کرمان است و رادیولوژی محروم شهر بم، دانشگاه بابل قبول میشود این به معنی این است که ۴ سال بابل در رشته رادیولوژی تحصیل میکند و بعد تمام شدن تحصیل به مدت ۷ سال باید در شهر بم تعهدش رو بگذراند.
حال نحوه استفاده از این سهمیه چگونه است؟
شما در کل میتوانید همزمان ۲ استان را به عنوان سهمیه محروم انتخاب کنید.
مثلا گلستان و سمنان رو همزمان برای سهمیه محروم خودتون انتخاب کنید و بعد اعلام رتبهها برای شما در هر دوی این استانها رتبه سهمیه محروم صادر میشود.
و رشته محل های سهمیه محروم در این دو استان رو میتونید انتخاب کنید تا شانس برای قبولی بیشتر شود.
حالا در واقع با داشتن چه شرایطی میتوانید سهمیه محروم یک استان رو کسب کنید.
مهمترین موارد شامل:
اکنون برای اثبات هریک از این موارد باید فرم مربوطه خودش را که فرم های ۱۰ تا ۱۳ پیوست دفترچه میباشد رو پر کنید و تو سایت آپلود کنید.
مثلا فردی که میخواهد از مورد یک و دو استفاده کنه باید فرم شماره ۱۰ را به آموزش پرورش شهری که تحصیل میکرد، مهر و امضا کندو اپلود کند.
یا فردی که میخواهد از مورد ۳ استفاده کند باید حتما فرم پیوست شماره ۱۱ پر کند و استشهاد محلی بگیرد.
یا فردی که میخواهد از مورد ۴ استفاده کندباید فرم پیوست شماره۱۲ رو در صورتیکه استخدام بوده به عنوان پست مدیریتی یا سرپرستی و فرم شماره ۱۳ رو در صورتیکه به عنوان پزشک عمومی حداقل ۶ سال در مناطق محروم کار کرده پر کند.
یه سوالی هم که دانشجویان خیلی میپرسند(( ما پارسال اگر این فرم پر کرده باشیم دوباره امسال هم میتونیم اونو بارگزاری کنیم؟))
اینطوری که از دفترچه برداشت میشود به جز پیوست شماره ۱۱ که مربوط به استشهاد محلی و حتما لازمه برای امسال مجدد پر شود در سایر موارد از سال قبل هم پر کرده باشید درست می باشد.
حالا چند مورد در قالب نکته راجع به این سهمیه ، که سوال خیلی از داوظلبین میباشد.
اول فردی که سهمیه محروم قبول میشود و انصراف بدهد دفعه بعدی که بخواهد آزمون بدهد، بازم میتواند از این سهمیه استفاده کند
در حالیکه سهمیه ایثارگران به این شکل نیست و اگ یکبار در هر آزمونی با این سهمیه پذیرفته بشید دیگر حق استفاده مجدد از سهمیه ایثارگری رو برای اون ازمون ندارید .
افرادی که سهمیه محروم قبول میشوند تا نصف مدت تعهدشون نگذرد نمیتوانند در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل بدهند.
مدارک شون هم بعد گذشت کامل مدت تعهدشان ازاد میشود.
مورد دیگر اینکه هر شهری هم تعهد داشته باشید، دیگر مدت تعهدتون ضریب نمیخوره و همه جا همون ۱.۷ برابر مدت تحصیل و طبق دفترچه امکان انتقالی یا تغییر رشته هم برای این سهمیه وجود ندارد.
خلاصه بلاگ:
شما اگر شرایط اخذ سهمیه محروم استانی رو دارید اقدام کنید و مدارکش رو برای ثبت نام تو سایت آپلود کنید.
حالا بعدا اصلا رتبه تون خوب شد یا دوست نداشتید میتوانید هیچ کدام از رشته محل های سهمیه محروم رو تو انتخاب رشته تون وارد نکنید.
اگر هم خواستید انتخاب کنید که در هر اولویتی که دوس دارید این رشته محل های محروم رو انتخاب میکنید.
مثلا۵۰ تا رشته محل آزاد انتخاب میکنید. حالا بعدش چند تا رشته محل محروم هم میزنید یا هر حالت دیگر که خودتون دوس داشتید.
نکته بعدی وقتی یه رشته محل محروم انتخاب میکنید برای قبولی تو اون رشته محل محروم فقط رتبه سهمیه محروم تون اعمال میشود و اینجوری نیست که اگر کنار سهمیه محروم سهمیه ایثارگری هم دارید، سهمیه ایثارگری هم بخواهد رو رشته محل محروم اعمال شود.
در واقع این دوتا سهمیه با هم رو یه رشته محل اعمال نمیشوند.